loading...
„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym, co ma w głowie i co na stole” (prof. Jan Gawęcki)
Z ogromnym zadowoleniem informujemy o sukcesie uczennicy klasy 3D Emmy Sobik, która zajęła trzecie miejsce w okręgowym etapie XXIX  Ogólnopolskiej Olimpiady o Żywieniu, a tym samym awansowała do finału tej olimpiady.

Tegoroczna olimpiada organizowana jest pod hasłem „Żywność wspierająca odporność”. Uczestnicy musieli zmierzyć się z wiedzą z zakresu technologii żywności, dietetyki, immunologii, biologii, biochemii i chemii. Emma będzie reprezentowała województwo śląskie w etapie centralnym, który odbędzie się w Szczecinie w dniach 20-22.03.2025r. Patronat nad olimpiadą objęły Ministerstwo Edukacji Narodowej, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu oraz Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie.
Życzymy powodzenia w etapie centralnym!

Back to top